Splošni pogoji poslovanja


Splošni pogoji spletne trgovine Husse na spletni strani www.husse.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). S spletno trgovino Husse (v nadaljevanju tudi » trgovina«) upravlja podjetje ARIDEN d.o.o., Vergerjev trg 2, 6000 Koper, matična številka: 9561811, davčna številka: SI88491722. Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine Husse, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med Husse in kupcem. Splošni pogoji poslovanja urejajo tudi posamezna pravila nakupa preko Husse svetovalcev )pogodbenih partnerjev). Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

 

1. Registracija


Uporabnik spletne trgovine Husse, se pred oddajo naročila na spletni strani registrira. Ob registraciji v spletno trgovino uporabnik pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Registracija je možna tudi med postopkom nakupa.

Z registracijo na spletni strani www.husse.si se uporabnik strinja s prejemanjem oglasnih sporočil po e-pošti oz. preko navadne pošte. Uporabnik se strinja, da se njegove podatke, ki nam jih je posredoval ob registraciji, obravnavamo za interno obdelavo. Obravnavali jih bomo zaupno v skladu z zakonom in jih ne bomo posredovali tretjim osebam.

 

2. Dostopnost informacij


Ponudnik (v nadaljevanju Husse) se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
 • kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta)
 • bistvene značilnosti blaga
 • dobavljivost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani, naj bi bil dobavljiv v razumljivem roku)
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti ali že vsebujejo davke in stroške prevoza
 • način plačila in dostave
 • časovno veljavnost ponudbe
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka
 • pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.
 

3. Naročilo


Kupoprodajna pogodba med Husse in kupcem je v spletni trgovini Husse sklenjena v trenutku, ko kupec potrdi oddajo naročila na spletni strani www.husse.si. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za Husse kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.

 

3.1. Naročanje brezplačnih vzorčkov

 
 • Brezplačni vzorec se lahko naroči samo enkrat za eno gospodinjstvo.
 • Brezplačni vzorci se dostavljajo v primeru, da uporabnik ob naročilu oz. registraciji posreduje vse zahtevane podatke, ki morajo biti točni in pravilni. Nepopolna in nepravilna naročila brezplačnih vzorcev se ne obravnavnavajo in se ne dostavljajo.
 • Pred dostavo brezplačnega vzorca uporabnika pokliče Husse strokovnjak in se z uporabnikom oz. naročnikom dogovori o času dostave. V nekaj dneh po dostavi brezplačnega vzorca, bo uporabnika oz. naročnika Husse strokovnjak povprašal o zadovoljstvu prejetega vzorca.
 • Vzorec ni obvezujoč in za uporabnika oz. naročnika ne predstavlja nobenih obveznosti.
 • Z registracijo na spletni strani www.husse.si in / ali naročilom brezplačnega vzorčka se uporabnik strinja s prejemanjem oglasnih sporočil po e-pošti oz. preko navadne pošte. Uporabnik se strinjate, da se njegove podatke, ki nam jih je posredoval, obravnavamo za interno obdelavo. Obravnavali jih bomo zaupno v skladu z zakonom in jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
 

4. Akcija zbiranja hrane za Društvo Pomagamo preživeti zavrženim živalim

 
 • Kupec v košarico izbere izdelke, ki jih želi podariti društvu PPZŽ.
 • Kupec pri oddaji naročila v opombo vpiše DRUŠTVO PPZŽ in potrdi naročilo, s tem potrdi, da vse izbrane izdelke v naročilu daruje društvu PPZŽ.
 • Kupec bo za oddano naročilo v roku 3 delovnih dni prejel račun z UPN nalogom. Po prejemu plačila bo podjetje Dašis d.o.o. z lastnimi sredstvi naročilo podvojilo in naročilo poslalo društvu PPZŽ.
 • Če kupec UPN naloga ne poravna, se smatra, da odstopa od naročila.
 • Kupec, ki bo daroval Husse izdelke društvu PPZŽ, bo iz strani društva PPZŽ na svoj elektronski naslov prejel zahvalno pismo.
 • Podjetje Dašis d.o.o., bo podatke kupca, ki bo daroval društvu PPZŽ posredoval društvu PPZŽ, z namenom, da društvo PPZŽ kupcu pošlje zahvalno pismo. Dašis d.o.o. in Društvo PPZŽ se zavezujeta, da bosta pridobljene podatke uporabljala le za ta namen, in jih ne bosta posredovala naprej tretjim osebam.
 

5. Načini plačila


Husse omogoča naslednje načine plačila:
 • z nakazilom na račun  podjetja ARIDEN d.o.o., ali pogodbenih zastopnikov po izdanem računu oz. UPN nalogu.
 • z nakazilom na račun  podjetja ARIDEN d.o.o., ali pogodbenih zastopnikov po ponudbi/predračunu* *Pri posameznih naročilih si pridržujemo pravico zahtevati plačilo z nakazilom na račun podjetja ARIDEN d.o.o., ali pogodbenih zastopnikov po ponudbi/predračunu, pri čemer še vedno velja Cena.
 • z gotovino ob prevzemu* * Plačilo z gotovino ni možno pri vseh pogodbenih zastopnikih. Nekateri pogodbeni zastopniki ne poslujejo z gotovino.
 

6. Izdaja računa


Husse po dostavi naročenih artiklov kupcu dostavi tudi račun. V primeru osebnega prevzema na prevzemnem mestu prejme kupec natisnjen račun za nakupljene artikle ob njihovem prevzemu.
Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

 

7. Cene


Redna cena označena ob artiklu, je cena posameznega artikla v spletni prodaji in prodaji preko Husse zastopnikov. Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo Husse kupcu omogočil odstop od nakupa. Popusti, promocijske kode kuponov ipd. ne seštevajo. Vplačana sredstva po darilnih bonih, bonusih in predračunih se ne obrestujejo. Darilnih bonov in kod bonusov za popust ni možno menjati za gotovino.

 

8. Koda kupona


Koda kupona prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine Husse in je časovno omejena. Aktivno kodo za popust najdete v našem e-oglasnem sporočilu, ki ga registrirani uporabniki prejmejo na njihov elektronski naslov, ali pa je objavljen v drugih medijih.

Uporaba kode kupona:
 • Izberite artikle, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico. Ko končate z dodajanjem artiklov v košarico, kliknete gumb Košarica, kjer se izpišejo vsi izbrani artikli.
 • V istem koraku v polje Koda kupona vpišite kodo kupona in vnos potrdite s klikom na gumb Uporabi. Ter nato nadaljujte s klikom na gumb Na blagajno.
 • Ko vpišete kodo kupona, se vrednost kode avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.
 • Koda kupona je enkratna koda, kar pomeni, da jo lahko uporabite le enkrat. Pri enem nakupu lahko uporabite le eno kodo kupona.
 

9. Kartica zvestobe

 
 • Kartico zvestobe dobi redna stranka (npr. ko opravi drug nakup)
 • Brezplačni artikel je artikel, ki ga stranka redno kupuje
 • Kupec s kartico zvestobe zbira žige. Ko kupec zbere 10 žigov, prejme 100% popust na artikel, ki ga redno kupuje oz. Na najcenejši artikel, za katerega je stranka dobila žig. V kolikor kupec kupuje različne artikle, se mu upošteva povprečna vrednost nakupov.
 • Za vsak nakup kupec prejme en žig. Kupec, ki pripelje novega kupca dobi en dodaten žig, novi kupec pa dva žiga.
 • Ko se izroči kuponček novemu kupcu, ki ga je pridobila redna stranka, se na kartico zvestobe zavede ime in priimek stranke, ki je pridobila novega kupca in se na kartico odtisne 2 žiga, s katerima novi kupec začne zbirati žige.
 • Brezplačni artikel se ne da menjati za denar.
 • Ena kartica velja za eno gospodinjstvo, razen če stranka želi zbirati žige za 2 različna artikla (npr. en kartonček za 15kg hrane, drug kartonček za konzerve)
 • Ko je kartonček izpolnjen, ga mora stranka podpisati, s tem se strinja s splošnimi pogoji. Nepodpisan kartonček je neveljaven. Izpolnjeno in podpisano kartico stranka izroči Husse zastopniku.
 • V kolikor kupec uveljavlja kodo kupona oz. naroči artikel po akcijski ceni, za tak nakup ne prejme žiga.
 

10. Pravila nagradnih iger


Opredelitev pojmov
Organizator nagradne igre je Husse prodajalec Dašis d.o.o., Gorenjesavsak cesta 13b, 4000 Kranj. Udeleženec nagradne igre je fizična oseba, ki sodeluje v razpisanih nagradnih akcijah. Dobitnike nagrad določi funkcija računalniškega izbora naključno ali jih določi komisija organizatorja.

Pravica sodelovanja v nagradni igri (in ostalih podelitvah artiklov ali bonov)
Udeleženci nagradne igre so lahko fizične osebe, ki so državljani Republike Slovenije. V nagradni igri ne morejo sodelovati osebe, zaposlene pri organizatorju nagradne igre in njihovi ožji družinski člani ter osebe zaposlene pri drugih pravnih osebah, povezanih z izvedbo te nagradne igre. Pravne osebe ne morejo biti udeleženec nagradne igre. V nagradni igri ne morejo sodelovati osebe, ki ne sprejmejo pravil nagradne igre. Šteje se, da je udeleženec sprejel pravila nagradne igre s tem, ko je sodeloval v razpisani nagradni igri.

Pravila sodelovanja v nagradni igri
Za sodelovanje v nagradni igri ni potreben nakup storitev ali proizvodov organizatorja nagradne igre.

Elektronsko nagradno žrebanje
V žrebanju lahko sodelujejo vsi udeleženci nagradne igre. En udeleženec lahko v nagradnem žrebanju sodeluje samo enkrat. Rezultat žreba je dokončen. Pritožba ni mogoča. Dobitnik bo o prejetju in načinu prevzema nagrade obveščen po elektronski pošti in objavljen na spletni strani akcija.husse.si.

Obveznosti izžrebanca
Izplačilo nagrade v gotovini ni možno, ravno tako je ni mogoče zamenjati za drug artikel. Dobitnik je dolžan organizatorju nagradne igre v pisni obliki (e-pošta) posredovati svoje osebne podatke - ime, priimek, naslov, e-naslov in telefonsko ter davčno številko, vse najkasneje v dveh dneh po prejemu obvestila, da je dobitnik nagrade. Davčne obveznosti za prejemnike nagrad: vse davščine in druga javna bremena, povezana z izročitvijo nagrade, nosi prejemnik nagrade. Nagrajenec je dolžan prijaviti vrednost nagrade v napoved za odmero dohodnine. Ob prevzemu nagrade je nagrajenec dolžan izpolniti izjavo o prevzemu nagrade. Organizator ni odgovoren za davke, ki se lahko pojavijo v povezavi s kakšnimi drugimi nagradami. V kolikor nagrajenec ne izpolni vseh obveznosti, se šteje, da nagrajenec nagrade ne želi sprejeti ter je tako organizator v razmerju do nagrajenca prost vseh obveznosti po tej nagradni igri in pridobi pravico z nagrado razpolagati v kakršenkoli drug namen. Nagrade niso prenosljive. V kolikor organizator nagradne igre v roku treh (3) delovnih dni od trenutka, ko dobitniku pošlje obvestilo o tem, da je bil izžreban, iz katerega koli razloga (npr.: dobitnik izjavi, da nagrade ne želi sprejeti, naslov ali elektronski naslov je nepopoln ali napačen ipd.) ne prejme vseh potrebnih podatkov ter izjave, da želi prejeti nagrado, se šteje, da dobitnik nagrade ne želi sprejeti ter je tako organizator v razmerju do izžrebanca prost vseh obveznosti po tej nagradni igri in pridobi pravico z nagrado razpolagati v kakršenkoli drug namen.

Varstvo osebnih podatkov
Organizator nagradne igre vse osebne podatke, ki jih ob izvedbi nagradne igre pridobi od udeležencev, varuje v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Organizator sme osebne podatke, pridobljene od udeležencev uporabljati izključno za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec nagradne igre soglaša, da mu organizator lahko pošilja obvestila v zvezi s ponudbo organizatorja. Udeleženec oziroma njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko kadarkoli prekliče svoje soglasje za uporabo osebnih podatkov, pridobljenih v nagradni igri za namene neposrednega trženja. Organizator nagradne igre si pridržuje pravico, da podelitev nagrad organizira kot javni dogodek. S sodelovanjem v nagradni igri udeleženec dovoljuje, da se njegovo ime in naslov uporabijo v avdio, foto in video materialu organizatorja nagradne igre. Izžrebanec dovoljuje organizatorju nagradne igre objavo svojih osebnih podatkov v sredstvih javnega obveščanja in na svetovnem spletu z namenom obveščanja o rezultatih žrebanja oziroma prevzema nagrade.

Objava pravil nagradne igre
Udeleženci nagradne igre z oddajo svojih podatkov prek registracije na tej strani soglašajo, da so s pravili seznanjeni in se zavezujejo, da bodo ravnali v skladu s pravili nagradne igre. V primeru kakršnegakoli spora ali nejasnosti štejejo ta pravila za primarna v odnosu do vseh morebitnih drugih objav, bodisi v tiskani, elektronski ali katerikoli drugi obliki.

 

11. Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga


Potrošnik ima pravico, da v štirinajstih (14) dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora vrniti podjetju najkasneje v tridesetih (30) dneh od sporočila o odstopu. O nameravanem vračilu nas lahko kupec najkasneje v 14-ih dneh od prejetja blaga obvestiti po pošti (Dašis d.o.o., Gorenjesavska cesta 13b, 4000 Kranj) ali na kontaktni e-naslov info@husse.si. Vračilo prejetega blaga na naveden naslov v 14-ih dneh po prejetju, brez predhodnega pisnega obvestila, se prav tako šteje za odstop od nakupa. Če je potrošnik odstopil od pogodbe, mu mora podjetje vrniti vsa opravljena plačila. Vračilo plačil mora podjetje opraviti takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 30 dneh po prejemu sporočila o odstopu pogodbe.

Stroške vračila krije pošiljatelj sam, razen če je vnaprej pisno dogovorjeno drugače. POŠILJK Z ODKUPNINO NE SPREJEMAMO. V primeru dostave na naše stroške Vam bomo obračunali stroške vračila po veljavnem ceniku Pošte Slovenije. Za nastale stroške zaradi ravnanja izven pogojev poslovanja ne odgovarjamo. Vrnijo se lahko le artikli, ki so nerabljeni in nepoškodovani. Prosimo, da izdelek vrnete v originalni in nepoškodovani embalaži. Priložen mora biti račun. V primeru vračila, podjetje potrošniku izda račun za stroške pošiljanja in dostave blaga, ki ga je potrošnik vrnil, in znaša 6 eur z DDV-jem.

 

12. Stvarna napaka


Pravice iz naslova stvarne napake. 37-37c člen Zakon o varstvu potrošnikov, lahko kupec uveljavlja samo pri prodajalcu, priložiti mora kopijo računa, ter pisno obvestilo o napaki in jo natančno opisati. Prodajalcu pa omogočiti da stvar pregleda.

 

13. Dobavni rok


Za izdelke na zalogi je dobava blaga 2-7 delovnih dni. Za izdelke, ki niso na zalogi, vam bomo dobavni rok sporočili po enem izmed vaših kontaktov.

 

14. Dostava


Dostava naročila bo izpeljana v dveh do sedem delovnih dneh. Blago vam dostavi naš pogodbeni zastopnik. V primeru, da na kupčevem naslovu ni pogodbenega zastopnika, se dostava naročila vrši preko pogodbenega partnerja za dostavo pošiljk, ki je Pošta Slovenije d.d.

 

15. Cenik dostave


Dostava je brezplačna za vsa naročila nad 20 eur. Za naročila, katerih vrednost je manjša od 20 eur, se obračuna strošek dostave v višini 3,00 eur z DDV-jem.

 

16. Veljavnost ponudbe


Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vsebujejo DDV. Cene na spletni strani www.husse.si se lahko spremenijo brez predhodega obvestila. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja. 

Veljavnost ponudbe je 3 dni.

 

17. Varnost


Husse ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.

 

18. Varovanje osebnih podatkov


Husse se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1. Husse za nedoločen čas hrani naslednje podatke uporabnikov: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije z husse. Husse navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov), ostalo potrebno komunikacijo z uporabnikom ter oglasna sporočila. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Po izpolnitvi naročila se hranijo še podatki v zvezi s posameznim naročilom, do katerih je mogoč dostop samo prek poznavanja številke računa in številke naročila. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

 

19. Komunikacija


Husse bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili ZEKom-1.
Reklamna oz. oglasna elektronska sporočila Husse bodo vsebovala naslednje sestavine:
 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj Husse bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo Husse izrecno spoštoval.
 

20. Omejitev odgovornosti


Husse se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da Husse ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo Husse kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

 

21. Pritožbe in spori


Husse spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Husse se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb. V primeru težav se kupec s Husse podajalcem lahko poveže telefonsko na telefonsko številko 040/455-518 ali po elektronski pošti na info@husse.si. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@husse.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Husse se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Husse prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 

22. Pojasnilo


Vse informacije se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila, prav tako lahko Husse brez predhodnega obvestila spreminja te pogoje.

V kolikor želite dodatna pojasnila v zvezi z SPLOŠNIMI POGOJI POSLOVANJA nas lahko kadarkoli kontaktirate na telefon 040/455-518 ali po elektronski pošti na info@husse.si. 

 

23. Kontaktni podatki


Ariden d.o.o., Vergerjev trg 2, 6000 Koper
TELEFON : 030 640 209
SPLETNA STRAN: www.husse.si, e-mail: info@husse.si
TRR: SI56 1010 0006 1499 256, Intesa San Paolo 

 

24. Podatki o podjetju


Matična številka: 9561811000
Ident. Številka za DDV (ID): SI88491722
Zavezanec za DDV: Da


Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!

Pogoji veljajo od 1. januarja 2016 in veljajo za spletno stran www.husse.si.
Scroll