Zdrav življenjski slog za pse, mačke in konje.

L-Carnitine

L-karnitin za odpravo maščobnega tkiva.

Karnitin ni prava aminokislina, toda zaradi strukturne podobnosti jo običajno klasificirajo skupaj z aminokislinami in je znan tudi kot vitamin BT.

L-Karnitin nastane iz esencialne aminokisline lizina in metionina, vendar mora biti prisotnega dovolj vitamina B1 (tiamin) in B6 (piridoksin). To je razlog, zakaj so lahko prehranska dopolnila karnitina koristna v nekaterih okoliščinah. Karnitin je bistvena sestavina za presnovo maščob. L-karnitin pomaga nositi maščobne kisline v mitohondrije v celicah, ki te kisline pretvorijo v energijo.

1. Dodajanje karnitina je najbolj potrebno tedaj, ko morajo biti energijske zaloge psa povečane, saj karnitin pretvarja maščobo v energijo. Na tekmovanjih vlečnih psov, ali katerih drugih okoliščinah z večjo aktivnostjo, dopolnitev karnitina v prehrani lahko koristi. Zato je Husse Optimal Energi dopolnjen z karnitinom. Kombinacija visoke vrednosti prehranskih maščob skupaj z karnitinom zagotavlja optimalno energetsko oskrbo za pse s povečano potrebo po energiji.

2. Še en indikator za dodajanje karitina je zmanševanje telesne teže v primeru debelosti. Pri pretežkih psih karnitin stimulira oksidacijo maščob v telesu. Seveda to dosežemo le v kombinaciji z zmanjševanjem obrokov in s povečano fizično aktivnostjo z namenom, da se povečajo energijske potrebe psa.

3. V srcu je povečana koncentracija karnitina, kar ni presenetljivo. Srce je odvisno od maščobnih kislin za gorivo, ki ga potrebuje za črpanje krvi skozi celotno telo. Številne študije so pokazale, da dopolnila L-karnitina lahko pomagajo pri bolj učinkovitem delovanju srca pri psih, ki so bili diagnosticirani z boleznijo srca.

Elementov: 3

na stran

Seznam Mreža

 1. OPTIMAL LIGHT

  Popolna prehrana za manj aktivne pse, pse s prekomerno telesno težo, pse s sladkorno boleznijo ali pse nagnjene k hitremu pridobivanju teže.
  31,90 €
 2. OPTIMAL SENSITIVE

  Popolna prehrana razvita za aktivne pse z občutljivim prebavnim sistemom in težavami z alergijami, na osnovi piščanca in riža.
  62,90 €
 3. LIGHT SENSITIVE

  Popolna prehrana za manj aktivne pse z občutljivim prebavnim sistemom.
  54,90 €

Elementov: 3

na stran

Seznam Mreža

Nedavno pogledano
VALP: 15 kg

VALP: 15 kg

Popolna prehrana za odraščajoče mladičke, breje in doječe psice.
51,90 €
EXCLUSIVE ACTIVE

EXCLUSIVE ACTIVE

Popolna prehrana za aktivne mačke in mačke z občutljivo kožo.
11,90 €
AVENA ŠAMPON : 250 ml

AVENA ŠAMPON : 250 ml

Šampon z izvlečkom ovsa.
15,30 €
VALP MINI: 2 kg

VALP MINI: 2 kg

Popolna prehrana za odraščajoče mladičke manjših pasem, breje in doječe psice....
11,90 €
POSODA ZA PASJO HRANO: 22 cm

POSODA ZA PASJO HRANO: 22 cm

Posoda za pasjo hrano iz nerjavečega jekla.
9,90 €
Scroll