Zdrav življenjski slog za pse, mačke in konje.

Ekstrakt Juke+

Vsebuje ekstrakt juke.

O koristnih učinkih juke na zdravje

Rastlina juka schidigera znižuje vonj fekalij s tem, da veže amoniak in hlape fekalij. Ta naravna rastlina ima tudi močne antioksidativne lastnosti in podpira imunski sistem. Naravni saponini izboljšajo črevesno zdravje, medtem ko polifenoli ohranjajo zdravje sklepov.

Juka schidigera vsebuje številne biološko aktivne kemikalije, vključno z stereoidnimi saponini in polifenoli, kot je resveratrol.

Vsebnost saponina je tista, ki poskrbi za številke medicinske učinke juke. Za te fitosterole je dokazano, da vežejo holesterol, povečujejo njegovo izločanje iz telesa in znižujejo njegovo količino v krvi. To delovanje prav tako vpliva na antiparazitski učinek juke. Z vezanjem na holesterol v celičnih membranah protozoja, kot je Giardia lamblia, saponini poškodujejo celično membrano in po določenem času protozoj celice umrejo. Za saponine v juki je bilo tudi dokazano, da imajo antibakterijske lastnosti in so s kontroliranjem rasti bakterij podpora črevesnemu zdravju.

Dokazano je, da tradicionalna uporaba juke ohranja zdravje sklepov. Polifenoli, ki jih vsebuje juka, so antioksidativni in preprečujejo, da bi prosti radikali poškodovali tkivo. Prav tako tudi zavirajo nuklearni faktor kappa B (NFkB), kemikalijo imunskega sistema, ki spodbuja vnetja. Polifenolni antioksidant resveratrol je poznan kot sestavina v rdečem vinu in je glavni razlog, da ima vino pozitivne učinke na srce.

Nenazadnje, ekstrakt juke ima zmožnost vezanja amoniaka, toksičnega kemičnega stranskega produkta normalnega telesnega metabolizma, kot tudi metabolizma mikroorganizmov, vključno s trilijoni bakterij in ostalih mikrobov, prisotnih v črevesju.

Elementov: 3

na stran

Seznam Mreža

 1. KROKETTER KYCKLING

  Kroketter piščanec, govedina in zelenjava je zelo okusna popolna prehrana za mačke.
  15,90 €
 2. KROKETTER FISK

  Kroketter riba in zelenjava je zelo okusna popolna prehrana za mačke.
  15,90 €
 3. CAT EXCLUSIVE LIGHT

  Popolna prehrana za manj aktivne mačke, starejše mačke (+ 7 let), mačke s prekomerno telesno težo in mačke z občutljivim prebavnim sistemom.
  11,90 €

Elementov: 3

na stran

Seznam Mreža

Nedavno pogledano
KATTUNGE : 7 kg

KATTUNGE : 7 kg

Popolna prehrana za mačje mladičke do 12 meseca starosti, breje in doječe mačke....
37,90 €
PRO PRIMA

PRO PRIMA

Popolna prehrana za odrasle normalno aktivne pse.
52,90 €
Akcija
OPUS OCEAN

OPUS OCEAN

Hrana super premium kvalitete brez žitaric z visoko vsebnostjo beljakovin in maš...
14,90 €
OPUS LYNX

OPUS LYNX

Popolna super premium prehrana za mačke z visoko vsebnostjo beljakovin in maščob...
17,90 €
 SENIOR MINI : 7 kg

SENIOR MINI : 7 kg

Popolna prehrana za starejše pse.
29,90 €
Scroll